Maastricht | info@stoot.com | 06-42601538

PATRICIA STOOT

Contact. Bel / mail gerust voor een eerste contact. Voor arbeidsmediations werk ik regelmatig samen met Result Mediation en Amplitia. Ook ben ik aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. 

"In iemands taal weerspiegelt zich zijn levenshouding" (Seneca)

Passie. Met een allround communicatie-achtergrond en een passie voor taal heb ik lang gewerkt in de communicatiebranche. Na 5 jaar ondernemen en mij vrijwillig inzetten bij het oplossen van geschillen, ben ik de wereld van Mediation ingestapt en werk ik als MfN-registermediator, met specialisatie in arbeidsmediation. Daarnaast werk ik als vrijwilliger bij Stichting Buurtbemiddeling Maastricht en zet mij in als bemiddelaar bij conflicten tussen overheid en burger (toeslagaffaire).

Verbinden. Terugkijkend, blijkt de rode draad van 'willen verbinden' al sinds kind in mij te zitten en studeerde ik als Neerlandica af op het gebruik van metaforen bij het oplossen van een geschil. Als communicatieadviseur begeleidde ik fusies & overnames, op zoek naar de kracht in beide partijen en kiezend voor de juiste boodschap.

Kracht. Ik geloof in de kracht van taal en verbinden. Ik werk met een win-win-instelling en streef naar een positieve oplossing voor beiden, vastgelegd in afspraken.

MfN. Het begint met een luisterend oor en een kort intakegesprek. Als de klik en het vertrouwen er is van beide kanten, kunnen we aan de slag en starten we de mediation. Ik werk conform de gedragsregels en het mediationreglement van het MfN en we starten met het overeenkomen van een mediationovereenkomst.

Conflict. Voor elk conflict waar omgang, communicatie, relatie en emotie een grote rol spelen. Dit kan op het werk zijn, thuis, met familie, vrienden, buren, op school, de sportclub of de overheid... Waar specialisatie nodig is op het gebied van familie- en/of bestuursrecht, werk ik samen met een collega mediator.

Herstellen. Vanuit vertrouwen kunnen mensen de verbinding met elkaar herstellen. Goed communiceren blijft de basis voor tevredenheid en succes: zakelijk en persoonlijk.